Gyártók

 

A RUG ART projekt megvalósulásához a SZETT vezetősége együttműködést keresett Magyarországon működő szőnyeg- és alapanyaggyártó cégekkel annak érdekében, hogy elindulhasson egy új együttműködés lehetősége a tervezők és gyártók között. A projekthez hat gyártó csatlakozott, akik a SZETT tagjai számára alapanyagot, üzemlátogatási, bemintázási lehetőséget és terveik legyártását biztosították. Ismerjék meg a támogató cégeket, akik szeretettel és örömmel, nem utolsó sorban türelemmel fogadták a magyar tervezőkkel való közös munka kezdeti lépéseit.

Köszönet minden szőnyeg- és alapanyaggyártó cég vezetőjének a pozitív együttműködés megalapozásáért.

 
 

Multifelt Factory

 A Multifelt Factory magyar és külhoni birkák gyapjából készít a több ezer éve ismert technológiával nemezt, vagy más néven gyapjúfilcet. Ez az ezerarcú, kreatív, természetes anyag az élet minden területén jelen van. A legmostohább ipari célú alkalmazástól a kifinomult ékszerekig szinte bármi készíthető belőle. Csodálatos lakásdekorációk, design bútorok, kárpitok kedvelt alapanyaga is. Szeretettel készítjük! 

www.multifelt.com

 

HUNGARPET

A Hungarpet Kft. 1992-ben kezdte el a gyapjú szőnyegek gyártását. A cég önálló fonodával rendelkezik, aminek köszönhetően Európa egyik legnagyobb kézi szövésű szőnyeggyárává vált. A vállalat termékei jelenleg is több mint 40 országban megtalálhatóak.

www.hungarpet.hu

 
mb-rug.png

MB RUG 

Műhelyem a handtufting szőnyegkészítés hazai fellegvára. Az egyedi szőnyegek gyártása értő gondolkodással, sokirányú szakmai tapasztalattal és minőségi alapanyaggal történik.

www.egyediszonyeg.hu

 
csabaszonyeg.png

Csaba Szőnyeg Hungary

Cégünk fő tevékenységi területe: szőnyeggyártás, szőnyeg kis- és nagykereskedelem. Kínálatunk kialakításánál fontos szempont volt, hogy a hagyományokat is megtartsuk, de a mai kor igényeinek is megfelelő, modern stílusirányzatok is megjelenjenek szőnyegeinkben. Termékkínálatunk: speciál típusú szőnyegek, extra típusú szőnyegek, exkluzív szőnyegek, magic típusú szőnyegek (100% pamut), tradicionális szőnyegek, gyapjú szőrme szőnyegek, pamutszőnyegek.

www.csabaszonyegg-c.cegbongeszo.hu

 

Kézi Rongyszőnyeg

Több mint 25 éves múltra visszatekintő vállalkozásunk jelenleg négy fővel dolgozik. A kézzel szőtt, természetes anyagból készült szőnyegeink nem csak a hazai vásárlók igényeit elégítik ki, hanem a német, angol, szlovén, svájci turisták is szívesen vásárolják. Termékeink 100% pamutból (vászon, póló, bolyhos, zsenilia) kézzel készített szőnyegek, szőttesek, falvédők.

www.kezi-rongyszonyeg.hu

 
artkelim.png

Art-Kelim Kft.

A kézi csomózású és szövött szőnyegeknek Magyarországon hosszú múltja van. Az üzemszerű szőnyeggyártás Békésszentandráson az I. Világháború után honosodott meg , erdélyi áttelepülők hozták magukkal ezt a termelési kultúrát. Az évek során a családi manufaktúrából komoly termelő üzemet fejlesztettek, mivel egyre több ember tanulta meg a kézi szövést és csomózást.

Jelenleg az Art-Kelim Békésszentandrási Szőnyegszövő Kft. keretein belül folyik a szőnyeggyártás. Fő profilja a cégnek az iparművészek által tervezett kézi csomózású és kézzel szövött szőnyegek gyártása . Az itt készült termékek kizárólag természetes szálból, elsősorban gyapjúból , kézi festéssel és szövéssel készülnek.

A békésszentandrási szőnyegek jó hírneve a színvonalas művészi terveknek köszönhető. Megtalálhatjuk a gyár szőnyegeit a Parlamentben, a Sándor Palotában, a Gellért Szállóban is. A cég készítette az amerikai elnök dolgozószobájának iparművész által tervezett szőnyegeit, itt restaurálták, illetve készítették el újra a leégett angol windsori kastély egyik szőnyegét és több Loire menti kastélyban is megtalálhatók munkáik.

www.artkelim.hu